HÅRRESANDE

Välkommen till oss på Hårresande!
 
Jag heter Jannica och har jobbat i salongen sedan 1994.
1 Januari 2010 tog jag över den efter Manollo och Markus.
Fick mitt Gesällbrev 1992 så jag har varit med ett tag. Rusk heter produktmärket vi använder och jag ingår numera i deras teknikerteam. För våra manliga kunder har vi även Barbering. Produkter från Sharper of Sweden, American Crew och Hård som fan.

Vi är tre frisörer som jobbar i salongen. Det är jag och Celina, som varit med sedan 2004. Shant är herrfrisör och barberare och började jobba hos oss 2014. Elever har vi också på salongen emellanåt.
Vi säljer även smycken från Star of Scandinavia.
 
Ni kan hitta oss på Instagram: HARRESANDE
 
Hårresande är medlem i Frisörföretagarna!
 
Titta in eller slå oss en signal så ska vi göra vårt bästa för din frisyr.
 
Läs gärna vidare om hur allt började.....

Historik

Den 1 mars 1994 traskade den då artonåriga Manollo Kino in i Salong Hair Mix i Rissne Centrum. Hans bror Nuri och hans kusin Yilmaz drev samtidigt restaurangen Den Galne Kocken i samma centrum. Manollo hade utbildat sig till frisör och ville ha ett jobb nära storebror. Deras far hade varit frisör i hemlandet, Turkiet, och i Tyskland. Sedan 1975 hade han ägt och arbetat som frisör i Salong Seyhan i Södertälje. Nu hade turen kommit till Manollo. Varför inte på Hair Mix?

 

Salongen drevs av den alltid lika paranta Margareta som sedan många år drev olika affärsrörelser runtomkring i Stockholm. Hon var stamgäst på Den Galne Kocken och berättade för Nuri att hon ville trappa ned. Artonåringen Manollo fick hjälp av storebror och andra släktingar och blev med salong, hans första affärsrörelse.

 

Men Hair Mix lät alltför töntigt. De bestämde sig för att byta namn. Att en artonåring tog över en salong med flera anställda var hårresande ansåg flera av salongens kunder. Det nya namnet på salongen blev således Hårresande. Personalen då? Under årens gång har många frisörer kommit och gått. Men Jannica, den bästa av dem alla, har varit trofast.

 

Jannica kom ursprungligen från Enköping. Hon ville pröva sina vingar i Stockholm. I en annons hade hon läst att Hårresande behövde frisörer. I femton år har hon nu stått bakom sin stol och hört den ena historien efter den andra om folk i Rissne med omnejd.

 

Celina, den heta latinskan, är numera också en självklar del av Hårresande.

 

Nuri finns inte längre kvar på Den Galne Kocken, Manollo har även han flyttat på sig. Men lillebror Markus har tagit över familjens plats i Rissne Centrum. Han har blivit en känd och omtyckt Sundbybergprofil som de flesta känner eller känner till. Tillsammans med Jannica och Celina uppdaterar de sig med de senaste frisyrerna, och kan erbjuda sina kunder nytt som gammalt.

 

Hårresandes styrka, anledningen till att salongen drar till sig kunder från hela nordvästra Stockholm, är Markus, Celinas och Jannicas service. Ingen av kunderna känner sig som "bara" kund, man är en del av Hårresandes familj. Salongens vänt- och fikarum har fungerat som arbetsförmedling, kärleksförmedling och viloplats.

 

Salongen har nu också hittat till litteraturens finrum. I Nuri Kinos och Jenny Nordbergs debutroman Välgörarna  - Den motvillige journalisten utspelar sig ett helt kapitel i Rissne centrums speciella frisörsalong.

 

Välkomna till Hårresande!